tiistai 8. lokakuuta 2013

Osa 8. Elämä jatkuu... AinaTerveisiä taas täältä! Tässä kesti vähän kauemmin kuin olin odottanut, koska ehdin jo aloittaa kuvaamisen, mutta en ollut tyytyväinen ja aloitin sen uudestaan. Mutta täällä tää nyt on. Jättäkää kommentti (:

***


" Benjamin ja uusi heila ovat nyt luotettavan lähteen mukaan virallisesti eronneet. Kauan ei tuokaan romanssi kestänyt. Huhujen mukaan Vance on jo uudessa suhteessa. "  Nyt ne eivät toivottavasti enää kirjoita minusta. Olen yrittänyt päästä yli Benistä, mutta se on aika vaikeaa. Ehkä jos en näe häntä, en myöskään ajattele häntä. Eikö vain?


Eletään jo lokakuuta. Olen saanut uuden työpaikan Bridgeportista. Tai no, sama firma, mutta eri kaupunki ja uusi työnkuva. Ajattelin että vaihtelu virkistää, vaikka olenkin matkustellut paljon kesällä. Nyt aion asettua aloilleni tähän kaupunkiin. Ensimmäinen työpäivä on huomenna.Kännykkä soi. Se on taas kerran Ben. Hänen on tosissaan lopetettava soittelu, hän tekee tästä vain vaikeampaa.


" Tarvitsen aikaa. Toivoisin ettet soittelisi joka päivä. " sanon ärtyneenä puhelimeen.  " Mutta kuinka paljon aikaa ? " hän kysyy.


" En tiedä. Se ei ainakaan auta että soittelet koko ajan. " vastaan. 

***


Olen joogatunnilla uuden ystäväni Sarahin kanssa. Tapasimme itse asiassa tässä joogaryhmässä. 


" ...ja hän soittelee koko ajan " Kuiskaan Sarahille. Ohjaaja huomaa sen ja mulkaisee meitä.


" Kuulostaa ärsyttävältä " Sarah kuiskaa vähän ajan päästä.


" Sitä se on. Nimenomaan sitä. " Sanon ja huokaan.


" Odota hetki. Jatketaan juttua pukkarissa. " Sarah sanoo.


" En tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Sanat eivät näytä riittävän. "


" Se mitä sinun pitää tehdä, on kertoa että olet jatkanut elämääsi, ilman häntä. Älä anna toivoa." Sarah sanoo.


" Mutta kun en ole. " vastaan.


 " Sinun pitää vain jatkaa elämääsi. Sen on väistämätöntä. Se mitä hän teki - et voi antaa sitä anteeksi. Tai no voit antaa anteeksi, mutta on turha luulla että asiat palaisivat takaisin siihen miten ne olivat. " Sarah sanoo fiksuna. " Minulla saattaa olla idea... " 

***


Istumme lähi-baarissani. Mukaan tuli myös Sarahin toinen kaveri Rose


" Grace, musta tuntuu että toi yks mies tuijottaa sua. " Sarah kuiskaa aika äänekkäästi. Olemme juoneet muutaman drinkin, mutta hän kuulostaa olevan suuremmassakin hiprakassa. " Oikeestiko?... En mä oikein tiedä Sarah. " Olen sanomassa. " Tässä on sun tilaisuutes. Muistatko mistä puhuttiin aiemmin tänään? Koska jos sä et hyödynnä sitä, mä aion. " Sarah naurahtaa.


" Moi..." Sanon vähän epäröiden.


Epäröin ensin, mutta yhtäkkiä tuntuu että meillä on vaikka minkälaista puheenaihetta. Ja kaiken lisäksi mies on komea. Toisaalta olen vähän humalassa, joten en oikein tiedä pitääkö se paikkaansa.


Tuijotamme hetken toisiamme.


" Mitä? " kysyn. " Olet vain niin kaunis " mies vastaa.


" Kuinka kaunis? " Kysyn nauraen.  " Tosi kaunis " hän vastaa ja suutelemme.
" Seuraa minua " sanon.

***

 Herään ikkunista tulvivaan valoon. Se tuntuu kauhean kirkkaalta.


Vasta hetken päästä muistan mitä eilen tapahtui, ja sen että tänään on ensimmäinen työpäiväni. Vilkaisen kelloa ja huomaan että minulla on alle tunti aikaa selviytyä töihin.


Sipsutan nopeasti lipastolle ja alan valikoida vaatteita.


 " Tämä on niin väärin... Sinun täytyy mennä, olen myöhässä, jota et halua olla ensimmäisenä työpäivänäsi, joten... Oli hauska tavata, öö... "  "Ryan" Hän vastaa " Aivan, Grace.  Joten, aion mennä pesulle, ja kun tulen takaisin, oletan että olet lähtenyt. " Sanon hieman nolona.


" Okei. Voinko saada edes numerosi? " hän kysyy. " En usko. En etsi minkäänlaista suhdetta koska minulla on ollut... Tiedätkö mitä, meidän ei tarvitse tehdä tätä. " alan selittää " Mitä? " hän kysyy. " No sitä että esitetään että on oikeasti kiinnostunut toisesta ja muuta sellaista. Tiedämme varmaan molemmat että tämä oli vain yhden illan juttu. " Jatkan. Alan höpöttää kun olen hermostunut. " Okei... " Mies sanoo hämillään.
Katson itseäni kylppärin peilistä. Eiliset meikit ovat valuneet silmien alle ja pidennykset ovat jääneet päähän. Suihkuun minulla ei ole enää aikaa mennä. Harjaan hampaat ja pesen vanhat meikit pois.

 Huomaan että koirani Coco, jonka hankin syyskuussa, on tehnyt tarpeensa lattialle. Hetken olen ihan turhautunut, mutta minunhan syyni se on, koska en ole päästänyt sitä ulos.

***


Saavun töihin vartin myöhässä.

 

Hissin ulkopuolella odottaakin pomoni turhautuneen näköisenä.  " Olen pahoillani että olen myöhässä. Nukuin pommiin ja sitten... " Yritän selittää.


" Minulla ei ole aikaa tähän. Minulla on tapaaminen. Pyydä Lilliania tai Nickia näyttämään sinulle paikkoja ja toimistosi. " Pomo sanoo nopeasti ja astuu hissiin.


Olen hetken hyväntuulinen. Toimisto näyttää siistiltä, paljon hienommalta kuin Vicen toimisto.


Sitten huomaan jotain ei-niin-toivottua.


Siellähän se Ryan seisoo, juttelee jonkun kanssa ja sitten kääntää katseensa minuun. Niin minun tuuriani.


Katson häntä aluksi vähän kauhistuneena ja teen sitten ainoan asian joka mieleeni tulee. Lähden kävelemään toiseen suuntaan. Tässä tapauksessa naisten vessaan.


Kuulen että Ryan seuraa minua.


" Odota Grace! " hän huutaa.


Minua huvittaa. Miten juuri minulle käy näin.


" Ryan, meidän pitäsi esittää ettei sitä koskaan tapahtunut." Sanon. " Mitä ei koskaan tapahtunut? Se että makasit kanssani eilen vai se että heitit minut ulos tänä aamuna? " Ryan kysyy huvittuneella äänellä,  "Kummatkin. Meidän pitää pystyä työskennellä yhdessä, ilman että siinä on mitään outoa. "


" Ja älä katso minua noin " sanon närkästyneenä. " Miten? " Ryan kysyy. Hän kyselee aika paljon.


" Niin kuin olisit nähnyt minut alasti. " Sanon.


" Ai näin? " Hän vitsailee.


" Ryan! Tämä ei ole sopivaa, oletko miettinyt sitä? " sanon.


" Selvä. Unohdettu on. "  Hän sanoo.


" Mitä ihmettä teen naistenhuoneessa? " Hän kiusoittelee ja katselee ympärilleen. " Älä viitsi " sanon ja virnistän.

***


Illalla kun olen lenkillä Cocon kanssa, mietin asiaa. Mitä kaikkea tästä seuraisikaan?


No olihan se sinänsä hyvä, ainakin saan nyt jotain muutakin ajateltavaa.


Tästä se lähtee.

***


Olen ollut nyt viikon töissä. Muutamaa katseenvaihtoa lukuunottamatta töissä on mennyt ihan hyvin. Olen huomannut että yksi työntekijöistä, Isabelle on selvästi ihastunut Ryaniin. Aina vilkuilee häntä, vaikkei Ryan hänen katseihinsa oikein vastaakaan.


Sitten perjantaina Ryan kävelee huoneeseeni.


Olen juuri kehittämässä suunnitelmaa LaamaStadionin mainosta varten.


" Kop kop " Ryan sanoo. " Tule sisään vain "


" Joten... Olen ajatellut että meidän pitäisi joskus hengata yhdessä. Olisiko sinulla tänään mitään suunnitelmia?"


" Enpä oikein tiedä Ryan..."


" Mitä? Olen suunnitellut tätä koko viikon, tulisit nyt edes hetkeksi. Ole kiltti " Ryan sanoo ja tekee koiranpentuilmeen.


" No okei. Mutta ne eivät ole mitkään treffit. Vain kaksi työkaverusta hengaamassa. " sanon.

***Paikka on WAU. Se on jonkin sortin puisto, mutta se on kuvun sisällä, joten siellä on lämmin.


Istuudumme penkille ja juttelemme. " Mikä se sun ja Isabellen juttu on? Se tuijottaa sua koko ajan. " kysyn Ryanilta. " Ai sä oot huomannut sen? No, mä kävin sen kanssa kerran yksillä, ja se nyt vähän oletti liikaa. " Ryan sanoo nolona.


" Ja mikäs se sun ja Jonesin juttu sitten on? " hän kysyy. " Siis MITÄ? Aika kaukaa haettua. " Sanon ja purskahdan nauruun.


Juttelemme tovin. Kerron hänelle jopa Benistä, ja siitä mitä hän on tehnyt.


" On sun kanssa aika kiva viettää aikaa. Mä ajattelin aiemmin että sä oot vain ärsyke." sanon. " Kiitos? " hän vastaa. " Ja ehkä mä suostuisin toiseen tapaamiseen, mutta meidän pitää edetä hitaasti. " jatkan. " Se olisi kivaa. " Ryan toteaa. " Ensi viikon torstaina, mun luona. Voidaan tehdä vaikka pastaa. " ehdotan.


" Vai sun luona? Mitäköhän siitä seuraa? Kröhöm. " hän sanoo huvittuneesti. " Älä kuvittelekaan! " Sanon ja tönäisen häntä.

***


" Kokkaus sopii sulle. Näytät kauniilta. " Ryan taas imartelee.


" Kiitos, mutta vaikka kuinka imartelet, en muuta mieltäni. " teen selväksi.


" Ymmärrän..."


" ... Mutta kai saan suudella sinua. "


" Ehkä. " sanon hänelle.


Ja sitten hän suutelee minua. Tällä kertaa se tuntuu paremmalta, joka johtuu varmaan siitä etten ole humalassa.

 

Vetäydyn pois. " Muista " sanon.


" Tottakai " hän sanoo. Ovikello soi. Kävelen ovelle hymyillen.


Hätkähdän. Ben on ovella. Mitä hän täällä tekee?  " Tiedän että sanoit että tarvit..." Ben aloittaa kunnes huomaa Ryanin." Ai. Keskeytinkö jotain? " Ben sanoo pettyneesti. " Ei, et. Ryan oli vain..." Yritän selitellä. Näyttää aika pahalta.


***

Oon siis saanut paljon vaikutteita ( Yksi vuoropuhelukin ) lempisarjoistani, joita en nyt tässä aio paljastaa, mutta mielestäni ne ovat hyviä ja inspiroivia asioita, joten päätin ne tässä osassa tuoda esille. Moni saattaa sieltä bongata tuttuja juonenkulkuja tai kohtauksia, mutta ne vain on painunut mun mieleen ja sopi tähän mielestäni. Mitä mieltä olette? Onko ok ?

10 kommenttia:

 1. Hyvä osa taas! Oot tosi hyvä lavastelemaan tilanteita. Ja Ryan on kiva lisä tarinaan, tykkään hänestä paljon!
  En tunnistanut kohtauksia mistään, mutta hyviä ne olivat joka tapauksessa. Lisää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos (: Uutta osaa tulossa todennäköisesti pian !

   Poista
  2. Nyt kun lukasin tän osan uudelleen niin veikkaan, että ootko ottanu vaikutteita Grayn anatomiasta?
   Aiemmin ei tullu mieleen, mutta nyt kun rupesin ite seurailemaan kyseistä sarjaa niin baarikohtauksessa oli jotain tuttua? ;)

   Poista
 2. Päätin pitkästä pitkästä aikaa käydä tsekkaamassa olisiko osia ja olihan niitä monta kappaletta! Teehän reippaasti jatkoa! :D
  ps. jos luet Fazereita niin käy vilkaisemassa uusi ulkoasu. ;)

  VastaaPoista
 3. En varmaan seuraa samoja sarjoja kuin sinä, koska yhtäkään juonenkäännettä tai vuoropuhelua en muista nähneeni missään... :) Mutta hyvä osa taas! Gracen "uusi tyyli" on mielestän tarinaan sopiva ja hän näyttää siltä että on "jatkamassa elämäänsä" :D Joogatuntijuttu oli hyvin toteutettu, mikäs pose on kyseessä? (Kun itsekin aloin pelaamaan sims 3:ea :D) Ryan on ihan ok... Ehkä lämpenen hänelle enemmän kun tarina jatkuu, mitenköhän se muuten jatkuu lopputilanteesta? :o jään jännäämään....

  VastaaPoista
 4. Elämä jatkuu aina, mutta koska jatkuu tämä tarina? :) :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt just tällainen pieni inspiraatiokatkos, mutta en aio luovuttaa tarinan suhteen, sen lupaan! Kiva tietää että edes joitakin kiinnostaa jatko. (: Oon kuvannut jo suurimman osan seuraavasta osasta, joten kyllä se täältä joskus tulee.

   Poista
 5. Miss Sims 3 kilpailu käynnistetty, käy ihmeessä tsekkaamassa ja osallistu. :)

  VastaaPoista
 6. 6 ja 7 osia ei näy? :o Tulee vaan ilmotus että google ei löytäny niitä sivuja. Kaikki muut osat ja sivut näkyy normaalisti mutta nää kaks ei. Missähän on ongelma? :o

  VastaaPoista